Tällä viikolla illat ovat menneet mukavasti ulkosalla touhutessa. Eilen illalla tein pienen kukkapenkin talon varjoisalle puolelle kuistin kivijalan viereen...istutin siihen yhden kotkansiipisaniaisen sekä muutaman kuunliljan juurakon. Tilasin juurakot jo maaliskuussa (liian aikaisin) Netanttilasta. Ne olivat säilytyksessä äitini luona ja kun hain ne sieltä keskiviikkona, huomasin, että pussi olikin oudon tyhjän tuntuinen. Pussista löytyi enää yksi elinkelpoinen juurakko. Muut olivat kyllä sen näköisiä, ettei niistä mahda kuunliljaa kasvaa :((. Olivat "huvenneet", surkastuneet siellä pussissa. Mitä tästä opimme?? Ehkä jotain :).

Eilen kävin kukkaostoksilla. Ostin muutaman vaaleanviolettivalkoisen ja valkoisen orvokin, neljä valkoista lobeliaa, kuusi hopealehteä sekä kaksi erilaista murattia sekä patiohortensian (valkoinen). Lobeliat ja hopealehdet saavat vielä odottaa istutusta (öisin autotallissa), mutta muut istutin jo eilen. Hortensian nostan yöksi eteisen pöydälle. Liian aikaista ostaa ja varsinkaan istuttaa vielä kesäkukkia (pl. orvokkeja), mutta olivat tarjouksessa ja ajattelin, että ovatpahan nuo sitten valmiina. Lisäksi aion ostaa  myöhemmin mm. pelargonioita.

Höyrähdin ostamaan myös kukkaportaat...sellaiset kolmitasoiset, valkoiset, vanhan näköiseksi tehdyt. Sijoitin portaat kuistille ulko-oven viereen...kukkasien lisäksi portailla on koristeena mm. ruostunut hevosenkenkä sekä isot, mustat avaimet. Ostin myös kaksi edullista aita-elementtiä. Ovat mustat ja rautaiset. Ne olivat passelit uuden saniais-kuunliljapenkin etureunaan.

Avomieheni siisti eilen maakellarimme etumusta. Kellarin rakenteet ovat liikkuneet vuosien mittaan. Kivet ja betoniharkot ovat vinksottaneet vaarallisen näköisesti ja niitä on täytynyt poistaakin, etteivät putoa/kaadu kenenkään päälle. En tykkää koko maakellarista yhtään, mutta sen purkaminen kokonaan käsipelillä taitaa olla mahdoton homma. Aikoinaan säilöimme siellä perunoita, mutta perunat homehtuivat talven aikaan liiallisen kosteuden vuoksi. Ehkä asialle olisi voinut tehdä jotain, mutta emme ole olleet alunperinkään innostuneita koko kellarista. Kellarin katto kasvaa vatukkoa ja onpa siellä pari kuusentainta ja mäntykin. Nyt yritämme edes siistiä näkymää hiukan, kun kokonaan purkaminen ei onnistu. Istutan kellarin viereen rinteeseen tuivioita ja kellarin edustaan tulee myös jotain näköestettä...ehkä humalaa.

Tänä iltana haemme pari peräkärryllistä rankoja metsästä (ei omasta, mutta luvalla vieraan metsästä). Avomieheni teki siistit kasat tienviereen jo viime syksynä ja nyt alamme kuljettamaan niitä kotiin. Talvella saamme sitten lämmitellä saunaa ja leivinuunia.