Eilen avomieheni näki tämän kevään ensimmäisen kirjosiepon pihallamme. Illalla puuhastelin itsekin ulkosalla, mutten onnistunut näkemään enkä kuulemaan sieppoa...ehkä olikin ohikulkumatkalainen. Sain haravoitua osan etupihasta (osassa vielä melkoinen "vuori" katolta pudotettua lunta) ja lisäksi puhdistin takapihan ison ja pienemmän kukkapenkin. Kasvit ovat hyvässä kasvussa, mutta kukassa ko. kukkapenkeissä on tällä hetkellä vain krookukset. Esikot ja kevätkaihonkukka sekä mininarsissit taitavat kukkia seuraavaksi. Ainiin...sinivuokko on nupullaan ja aukeaa varmaan seuraavaksi.

Tänään kävin ruokatunnin aikaan ostamassa Prisman kesäpihalta kaksi tuiviota sekä yhden kääpiövuorimännyn. Tarkoitus on istuttaa ne alapihalle viettävään rinteeseen puisten, viime kesänä valmistuneiden, porrasaskelmien viereen. Rinteen tilanne on ollut vuosia epätyydyttävä, mutta vihdoin aion hyödyntää sen mahdollisuudet istuttamalla rinteeseen sopivia kasveja. Täytyy vielä miettiä ja suunnitella tarkemmin...ehkä em. kasvien lisäksi rinteeseen tulee vuorenkilpeä, lamoherukkaa ja mahdollisesti kivikkokasvejakin. Lisäksi kiviä ja kuorikatettakin. Puhkun intoa päästä käsiksi tuohon hommaan :)). Ja nyt löytyy muhevaa multaakin omasta takaa...muutaman vuoden aikana kertyneestä lehtikompostista.

Viikonloppu tulee kulumaan arkisissa askareissa; pihatöissä ja siivoamisen parissa. Toki sunnuntaina vietetään äitienpäivääkin...avomieheni, oikea kakkumestari :)), tekee herkullisen täytekakun. Ja toista kakkua käymme syömässä perinteisesti äitini luona.

Toivotan kaikille äideille

OIKEIN HYVÄÄ JA LÄMMINHENKISTÄ ÄITIENPÄIVÄÄ!   Hymy Hymy