Eilen ja tänään on ollut harmaata, mutta niin ihanan keväisen tuoksuista ja suht´ lämmintä. Eilen illalla satoi vettä oikein rankasti, joten lumet saa kyytiä. Etupihan kukkapenkit saavat vielä odottaa siivotuksi tulemistaan niin kauan, että ne kuivuvat. Sitten pääsen möyrimään multaan :)).

Koko talven ajan syötimme lintusia auringonkukansiemenillä, kauranjyvillä ja pähkinöillä. Lintulauta oli keittiön ikkunan edessä. Kun lumet alkoivat sulamaan, lapioin ja kuljetin maahan tippuneet siemenet ja niiden kuoret ojaan kuusiaidan taakse. Linnut jatkavat syömistään siellä (nyt erityisesti peipposia ja järripeippoja on paljon). Aamulla töihin lähtiessä lintujen konsertti on jo täydessä käynnissä, sama jatkuu illalla töistä palatessa. Eilen illalla vielä myöhään, kun vilvoittelimme ulkosalla löylyjen jälkeen, kuului rastaiden laulua metsiköstä.

Eilen illalla paistoin munkkeja...tein 1 1/2 litran taikinan (siis maitoa tuo määrä), joten munkkeja tuli noin 80 kpl. Jätin taikinan tarkoituksella mahdollisimman löysäksi, että munkeista tulisi oikein pehmoisia. Njammm...olivat ne hyviä. Osa katosi suihimme jo heti tuoreeltaan ja äidillekin kävin viemässä muutaman. Hän oli itse leiponut pullaa, mutta munkitkin olivat tervetulleita. Loput munkit pakastettiin ja nautitaan sitten vappuna. Kun sitten lämmittää jäiset munkit mikroaaltouunissa, sokeroi ne  ja nauttii heti, pääsee nauttimaan melkein vastapaistetun veroisista herkuista....tietysti itse tehdyn siman kanssa. Rosettejakin täytyy vielä tehdä....:))