Tästä päivästä alkaa blogin pito kotona ja joskus kodin ulkopuolella tapahtuvista puuhailuistamme. Tämä on kätevä tapa pitää "päiväkirjaa" - mahtavaa, että tämmöinen mahdollisuus on olemassa. Hymy

Viime päivät ovat olleet lämpimiä täällä Kainuussakin ja lumi on sulanut kohinalla. Kesää olemme jouduttaneet lapioimalla etupihan kukkapenkeistä lumia pois - haluttaisi jo niin kovasti nähdä kasvun ihme Hymy. Eilen huomasin mullasta pilkistävän jo pieniä sipulikukkien alkuja (en muista mitä istutinkaan syksyllä ko. kohtaan). Toisessa penkissä myös parvitulppaanit ja krookukset ovat kasvussaan.

Viikonloppuna nähtiin ensimmäiset västäräkit täällä. Lauantain ja viikonlopun pilkkireissuilla tiirailimme muitakin muuttajia...kurkia, joutsenia, kuoveja, töyhtöhyyppiä...näin ensimmäistä kertaa lapinharakankin eli isolepinkäisen. Paltamon kirkonkylällä, Kiehimänjoen suun jäällä laskimme lepäilevän yli 80 kuovia. Ei voi kuin ihmetellä tuota lintujen muuttoa ja suuntavaistoa.

Viime viikolla ostin Lidlistä kaksi Queen of England -nimistä ruusunjuurakkoa. Toinen oli jaloruusu, toinen köynnösruusu...vaaleanpunaisia. Maksoivat vain 1,99 euroa/kpl. Vähän kyllä epäilyttää juurakoiden kasvuunlähtö, mutta eivät olleet hinnalla pilattuja vaikka sitten kuolisivatkin. Tänään on tarkoitus istuttaa ne jo ruukkuihin, että pääsevät multaan edes yrittämään sitä kasvua. Talvenkestävyyskin epäilyttää, mutta saas nähdä sitten.